Categorieën
Aikido

Zomerschool 2023

Vele zomers alweer bezochten we Oirschot om daar onze aikido-skills te verfijnen. Na vorig jaar is er veel veranderd. Shihan Erik verkent de eeuwige jachtvelden terwijl wij op eigen wijze verder gaan. De evenementen-commissie zette dit jaar een krachtige Zomerschool neer met een gevarieerd programma en een droge Sensei van overzee. Samen met enkele van zijn leerlingen zorgde hij voor een ontspannen sfeer. Het einde van de Brexit leek nabij. De gebruikelijke regenbuien kregen geen aandacht en zo vlogen de dagen voorbij.

Frank Burlingham: ‘If you don’t like it tell only me, but if you do, tell everybody’.

Enkele minuten voor aanvang – We hebben er zin in !

Niek Remkes besteedde tijdens de eerste dag oa. aandacht aan ushirowaza. Daarop volgde een les van Ivar Siccema met de insteek van shomen-uchi.  Tussen de middag werd er gegeten bij het huisje van Johanneke aan de vijver hetgeen een welkome afwisseling was met de toch saaie sporthal.

Thomas illustreerde daarna met zijn demo’s ( en soepele uke Boy) de verbinding tussen ken (zwaard) en aikido . Op een tweede mat was het feest met een kinderles door Marrie Demmer; Ze werd ook zelf flink heen en weer gesmeten. Lydia sloot af met oa. rustig kontakt houden tijdens een mesaanval. De kop was eraf en de volgende dagen zouden we naast les van Frank ook lessen krijgen van onze eigen leraren August, Quirijn, Bart en Dick. Van onze eigen Aikidojo waren trouwens alleen Dick, ik en natuurlijk Lydia aanwezig; Dat moet wel beter kunnen.

3 reacties op “Zomerschool 2023”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *