Categorieën
Aikido

Een nieuwe invalshoek

Daarmee bedoel ik: Nieuw voor de meesten Aikikai-beoefenaars. Eigenlijk ging deze kijk vooraf aan de hedendaagse manier van aikido beoefenen.
Terwijl we midden in de vakantie zitten, wordt er in Aikidojo door een bescheiden groep doorgetraind. Toch is de dojo soms vol als er bezoek komt van andere dojo’s. Het is altijd erg leuk om samen te trainen en extra inspirerend zijn de Body-Mechanic-inzichten waarmee Dick Sensei de Aikido-technieken voor iedereen weer een frisse benadering geeft.

Eén belangrijke pilaar in deze methodiek is een bewuste beweging van de ledematen, zonder je direct bezig te houden met ‘de aanvaller’. Het is moeilijk weer te geven in woorden, dus meedoen met de oefeningen is het beste om erachter te komen waar dit nu over gaat. Dick Sensei’s inspiratie is weer afkomstig van Allen Beebe en Dan Harden.

Aanstaande donderdag begint de Zomerschool; Een uitgelezen kans om ook een les van Dick Sensei bij te wonen !

3 reacties op “Een nieuwe invalshoek”

Dat is het mooie van Do in Aikido dat je je eigen pad mag en kan kiezen. Elke docent/e wordt geïnspireerd door andere docenten en/of leerlingen en stijlen. Dat verenigt zich dan weer in de lessen van die docent/e. Zo houden wij Aikido levend(ig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *