Categorieën
Aikido

Stage Allen Beebe

Al geruime tijd reist Dick Willems af en toe naar de USA om zich te blijven ontwikkelen in Aikido. Daar bezoekt hij oa. Allen Beebe, leerling van Shirata Sensei, die zelf les kreeg van de grondlegger. De mensen die langer aikido beoefenen weten waarschijnlijk wel dat het huidige aikikai-aikido voornamelijk een resultaat is van Ueshiba’s zoon, Kisshomaru. Dick is echter ook erg geïnteresseerd in wat Ueshiba’s leer zelf inhield. Eén van de aspecten waar Dick enthousiast mee terugkeerde uit de USA zijn Allen’s ‘body-mechanics , oftewel hoe je in een oefening de verschillende delen van je lichaam ten opzichte van elkaar kan bewegen en aanspraak maakt op een ongekende kracht die in ieder van ons in overvloed aanwezig is. 

Dit lijkt te mooi om waar te zijn echter tijdens de afgelopen stage waarvoor we de Chu-Shin dojo mochten gebruiken liet Allen Beebe ons oefeningen doen waardoor we hier een glimp van konden opvangen.

Na mijn eerste bezoek aan deze stage van Allen snapte ik meteen Dick’s enthousiasme; Als je uke bent van Allen ervaar je de weerstandsloze ‘behandeling’ van je aanval met een glimlach van verwondering of met opgetrokken wenkbrauwen wegens de effectiviteit.

De sfeer op de eerste dag van dit erg warme weekend was uitstekend en de oefeningen die we deden zijn geschikt voor aikidoka’s van elk niveau. 
Verder zou je kunnen zeggen dat hoe meer ervaring je met aikido hebt, hoe interessanter de behandelde aspecten zijn, omdat ze in reguliere aikido-klassen niet aan de orde komen.

Vind je leuk om meer te weten hierover, kijk dan eens op trueaiki.com en bezoek Dick’s lessen over dit onderwerp !

2 reacties op “Stage Allen Beebe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *