Categorieën
KSR

‘katorí’ zeggen de Fransen

Op de zondag: Marie Jamain en Marcel trainen kodachi

Nadat Marie Jamain in het begin van dit jaar in Amsterdam is komen trainen, was het tijd voor een bezoek aan haar dojo in een sub-urb van Parijs: Montreuil-sous-Bois. Gechauffeerd door Rudy ondergingen Marcel, Bo en ik vrijdagmiddag een flink aantal files om net op tijd te arriveren voor de vrijdagavond-training, gevolgd door lekker bier en enigszins naar karton smakende wraps die toch onze honger wisten te stillen. De volgende dag zouden we trainen in het Bois de Vincennes:

Na een geslaagd ontbijt en een stevige wandeling kwamen we bij het Bois de Vincennes ( niet ‘Bois de 25′, hetgeen ik meende te verstaan) en verkenden we de gevarieerde flora en fauna aldaar. Toen eenmaal de zon wat minder fel werd en we ons door een dikke stroom festivalgangers hadden gewurmd, vonden we een rustig plekje waar we de katori-kata’s konden lopen. De hobbelige aarde onder je voeten en het lange gras waar je over struikelde maakte dit extra interessant. De in de verte klinkende festival-muziek was bijna te interpreteren als middeleeuwse trommels, hetgeen een extra realistische sfeertje gaf. Met een gezellig diner op een pittoresk terrasje sloten we de dag af om de volgende dag in weer een andere dojo te trainen; Marcel en Ilona zelfs even in harnas. Tijdens de lunch in een betaalbaar Japans restaurant ontdekte ik dat mijn sushi toch nog een tandje beter zou kunnen.

We hebben genoten van alle leuke momenten in Montreuil en van het samen trainen met de zwaardvechters van Marie. We kijken nu al uit naar een nieuwe ontmoeting !

Huib van Wersch – studiohuibvanwersch.com

Meer over Japans Traditioneel Zwaardvechten in onze dojo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *