Meer over Aikido(jo)

Aikido leert je uiteindelijk ontspannen doch alert te blijven tijdens een fysiek conflict. Je gaat op den duur gewaar worden wat ‘Ki’ is; Door contact te houden en ‘in je centrum te blijven’, leer je een aanvaller te neutraliseren zonder hem ernstig te verwonden. Kom eens een keertje meedoen; De lessen zijn rustig van opbouw en de eerste les is gratis. Naarmate je vaardigheden vorderen doe je af en toe een examen en zo werk je toe naar het kunnen uitvoeren van alle aikido-technieken. Het duurt voor de meesten 6 – 9 jaar om een zwarte band te halen. Als je eenmaal een paar jaar getraind hebt kan je ook de technieken veel sneller uitvoeren, zoals hieronder te zien is:

Aikidojo Amsterdam – Govert Flinckstraat – 1991

Opgericht door Cor Slotema en Erik Louw in 1978 was Aikidojo Amsterdam in de 90er jaren gevestigd in de Govert Flinckstraat.

Waarom Aikidojo Amsterdam ?

Erik Louw wijdde zijn leven oa. aan het doorgeven hoe de verschillende technieken het best uitgevoerd kunnen worden.
De basis is de taisebaki, de lichaamsverplaatsing, die dankzij je eigen gewicht je grootste kracht kan genereren. Die kracht gebruik je terwijl je je in actie én ontspanning fysiek verbindt. Deze verbinding is het meest interessant en hetgeen aikido uniek maakt. Wanneer Erik dat bij je doet, merk je zelf te laat dat hij de kracht waarmee je hem aanviel al heeft ‘overgenomen’. Je bent als het ware al ‘omsingelt’ in je eigen actie. In het filmpje hierboven zie je de grote effectiviteit hiervan. Veel dojo’s in Nederland worden dan ook geleid door leerlingen van Erik.

Jiyuwaza 1991 – Erik Louw Sensei

In 2019 bezocht de achterkleinzoon van O’Sensei, Waka Sensei ons land ivm. het 60jarige bestaan van Aikido Nederland:
Bekijk hier zijn demonstratie