Categorieën
Aikido

60 jaar Aikido in Nederland

De video werd gemaakt door New Circle Media, Bas van Wersch.

Tijdens het laatste weekend van juli 2019 werd het 60jarig bestaan van Aikido in Nederland gevierd. De achterkleinzoon van O’Sensei, Dojo Cho Mitsuteru Ueshiba, kwam voor deze gelegenheid over uit Japan om les te geven, samen met de Nederlandse Sensei’s van het eerste uur. Het weekend werd afgesloten met demonstratie’s ( Embukai) van alle organisatie’s. Voor Yuwakai werd dit gedaan door Toon en Sumeru ( om de uiteenlopende leeftijden te illustreren), Thomas en Maarten met Laura ( representeerde de technische kwaliteit) en natuurlijk Erik Louw Shihan. Erik gaf ook een aparte les op zondagochtend.

Op verzoek behandelde Erik Louw Nikkyo-variaties

Op zondagmiddag nam Dojo Cho de les voor zijn rekening en gaf veel deelnemers de kans ook zelf eens te voelen hoe het is om zijn ‘uke’ te zijn. Op deze eenvoudige manier werd de sfeer tijdens de les veel leuker.

Met iedereen trainen; Symphatieke insteek van onze DojoCho

Later op de middag waren de demo’s van alle organisatie’s. Aikido is écht voor iedereen en daarom werd de eerste demo gedaan door het team van Lydia Zijdel, die daarmee toonde wat Aikido voor ’n geweldige invloed kan hebben wanneer je gehandicapt bent.

Randori tegen maar liefst 4 aanvallers

Dojo Cho Mitsuteru Ueshiba was volgens ondergetekende best tevreden met de Nederlandse Aikido-kwaliteit, want hij sprak meerdere malen de wens uit dat méér Nederlanders zouden moeten gaan aikidoën.

beeld&tekst: StudioHuibvanWersch ©

Één reactie op “60 jaar Aikido in Nederland”

Wat een prachtig artikel en bijbehorende foto’s. Het geeft weer wat een fantastisch weekend het was en welke groei ook Aikido Yuwakai heeft doorgemaakt de afgelopen decennia! Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *