Categorieën
Aikido

Zomerschool 2019

Na de eerste dag trainen olv. Erik Louw Sensei en Chris de Jongh Sensei zijn examens het volgende vaste onderdeel op de Zomerschool. De verwachtingen waren hoog gespannen bij het aantreden van een flink aantal ( aantal flink?) getalenteerde examinandi.
Voor Aikidojo Amsterdam waren dat Dick (3eDan), Mark ( Shodan) én onverwacht Han (proefexamen 3eDan)


Suwariwaza met Lydia; Net zo logisch als geniaal

Terwijl Dick natuurlijk al een flinke tijd de meeste lessen van Erik Louw waarneemt, had niemand in de gaten – behalve enkele personen die we niet bij naam noemen – dat hij dit deed met een bescheiden 2eDan, terwijl hij ook regelmatig gastdocent is bij andere dojo’s.

Tachidori – Eén van Dick’s specialiteiten

Ook de uitvoering van Mark was erg de moeite waard en hij had na zijn examen nog energie genoeg om ook nog uke te zijn voor het examen van Dick; Dat is pas samenwerking.

Mooie futari-dori van MarkSan
Onverwacht proefexamen

Han is iemand die anderen graag verrast, maar dit overkwam hem nu zelf toen hij op de mat de mededeling ontving dat hij nu éindelijk voor zijn 3e Dan op kon. Al jaren was het wegens zijn acteerwerk niet mogelijk op het examen-tijdstip aanwezig te zijn en daardoor veranderde hij langzamerhand in een wolf in schaapskleren op de mat.

Thomas tevens voor 3e Dan

Thomas heeft zijn eerste jaren bij Erik Louw getraind en later ook andere stijlen aikido onderzocht en heeft natuurlijk inmiddels zijn eigen dojo. Zijn 3e Dan-examen werd misschien door sommigen als ‘hard’ gezien, echter zijn uke’s ( en ook ikzelf soms ) ervaren zijn aikido als effectief en martiaal en juist niet ‘hard’. Het ziet er dus anders uit dan het voelt. Tevens toonde Thomas zich een enthousiaste uke van Chris en onderging meerdere lanceringen, waarbij we zijn ukemi van dichtbij konden bewonderen. De examinandi van de andere dojo’s natuurlijk allemaal ook van harte gefeliciteerd !

De lessen van Chris de Jongh sloten verrassend goed aan bij de Hombu-lijn van Erik Louw en ik geloof dat vrijwel iedereen blij was met zijn lessen. Door de 4 dagen heen toonde zich een opbouw waar alle deelnemers veel aan hebben in de aikidoïsche toekomst.

Slim doordachte oefening

Naast de technische aspecten van het aikido gaf Erik natuurlijk tevens oefeningen met zwaard; De laatste dag eindigde we met een aantal leuke kata’s uit de Kashima Shin Ryu.

Chris en Erik bedankt !

Inmiddels gebruikt iedereen een spiegelreflex

Fotograferen is leuk, béter fotograferen is nog leuker

2 reacties op “Zomerschool 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *