Categorieën
Aikido KSR

Aikidojotransitie & Jubileum Erik

De organisatie van Aikidojo Amsterdam is vanaf vandaag officieel in handen van een nieuw bestuur dat de vroegere taken van Erik Louw Shihan overneemt. Velen hebben daaraan meegewerkt in het afgelopen jaar en speciale dank gaat naar Sebas van Bokhoven, die enorm veel administratieve problemen hielp oplossen. Natuurlijk wilden we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan, alsmede het 40 jarig Jubileum van Erik. We hadden nav. de uitnodigingen al meer aanmeldingen dan in onze eigen dojo zouden kunnen en gelukkig stelde Chu-Shin, oftewel Niek en Thomas, hun lokatie in de Donarstraat voor deze viering ter beschikking hetgeen resulteerde in een bomvolle dojo.

Warming-up van George

Na het openingswoord van Lydia en Erik trainden we olv. Erik, die een aantal basis-oefeningen voordeed op zijn eigen onnavolgbare wijze

Na een relatief korte training volgen er een demo iai-jutsu Katori Shinto Ryu door George, gevolgd door de zwaardkata’s die gedemonstreerd werden door Erik en Marcel. Stephen en Thomas lieten de Bo-kata’s en Tineke en Orhan de Naginata-kata’s zien.

Hubert van Ravensburg Sensei was één van de meerdere Aikidoka’s van het eerste uur en gaf ook een korte maar leuke les. De mat leek tijdens het trainen op een kruispunt in een Aziatische hoofdstad.

Niek gaf daarna les om voor eens en voor altijd af te rekenen met de overtuiging van sommigen aikidoka’s dat hij tegenwoordig alleen maar ‘zacht’ aikido doet en tijdens de afsluitende les van Sensei Dick toonde hij zich een zeer bereidwillige uke

Niek’s mooie ukemi met voeten in de lucht

Cor Slotema, met wie Erik ‘Aikidojo Amsterdam’ decennia geleden oprichtte, was tevens van de partij en vertelde hoe dit destijds was gegaan.

Na de afsluiting ontving Erik een bijzonder geschenk in de vorm van een boek met persoonlijke verhalen van veel van zijn leerlingen en vrienden en konden we vervolgens kijken naar filmpjes die Niek maakte in de afgelopen decennia. Prominente leraren van nu, oefenend in de Govert Flinckstraat, Niek maakte er een montage van die met recht ‘een stukje geschiedenis’ genoemd kan worden. Tevens verzorgde Sander een fantastisch buffet waarvoor hulde !

Klik hier voor de webversie van dit geweldige boek

5 reacties op “Aikidojotransitie & Jubileum Erik”

Een mooie, drukke en gezellige dag. Goeie sfeer en fijne mensen 👌🏼 Dank voor iedereen die dit georganiseerd heeft en geweldig dat je zo snel een verslag ip de sote hebt gezet, Huib!

Erg leuk om erbij te kunnen zijn. Erik’s aikido-hart klopt op de goeie plek en je kunt zien dat hij die attitude doorgeeft aan zijn leerlingen. Op Erik’s fundament kunnen de opvolgers mooi doorbouwen. Top!

Hallo Erik ,

Alweer een tijd geleden.
Gefeliciteerd met je van alles nog wat.
Ja…….de tijd vliegt.
dat is alweer meer dan….. was in de jaren 70.

Het ga je goed en hou het zwaard scherp.
Groet van een “” Peenbuiker “” van 1952.

Jan de haan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *