Categorieën
KSR

Basis, basis, basis

Hoewel de kata’s die we leren gelijkvormig zijn, is ieder lichaam, ieder persoon die ze uitvoert, natuurlijk anders. De aandacht aan onze individuele manier van kata’s doen die we deze keer kregen gaf velen van ons inzicht in welke bewegingen je goed deed en welke dingen juist meer aandacht nodig hebben. De zaal werd hiervoor deels afgeschermd.

Iedereen persoonlijke aandacht

Malte Stokhof Sensei toonde ons aan de hand van veel verschillende voorbeelden hoe geavanceerde technieken, waaraan velen van ons al aan zijn begonnen in de vorm van gokkyo, al verhuld zijn in de eerste 4 kata’s; de Omote. Het is steeds een eye-opener, plus dat het duidelijk wordt dat je eigenlijk nooit lang genoeg je laatst gekregen kata kan repeteren; Er zit meer in dan je aanvankelijk denkt.

Met Dimitri als kirikomi

We waren tevens blij met bezoek uit de KSR-dojo uit Den Haag in de vorm van Dimitri en Ralph. Tevens was Meena er; Helaas raakte zij geblesseerd en we hopen dat ze snel herstelt en dat we tijdens de volgende stage weer met haar kunnen trainen.

Als lokatie konden we de Chu-Shin dojo van Thomas en Niek gebruiken, waarvoor natuurlijk hartelijk dank !

Snel als de wind

Naast een paar kleine veranderingen in specifieke manieren van bewegen in de kata’s was er aandacht voor een heel ander, belangrijk aspect dat te maken heeft met het contact van de zwaarden; Meer snijdend, minder ‘slaan’.

Met aandacht

Het was een goed begin van 2020; Net klaar met de Nieuwjaarstraining en dankzij deze stage heeft iedereen zijn eigen aandachtspunten om mee aan de slag te gaan

Een leuke aanrader is ook de site van Malte’s dojo in Vietnam te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *