Categorieën
Uncategorized

Reis naar zwart

‘Als je bestemming in zicht is, als je er bijna bent, dan verwacht je nooit dat de grond waarop je loopt zich omvormt tot een berg. Moedig begin je aan de klim, want die berg, die kan er dan ook nog wel bij.’ “Eenmaal boven, zie ik mijn bestemming en zal de weg makkelijk zijn ! “

Het is typisch Amsterdamse humor om dan nog 3 bergen te moeten tegenkomen. Weer die afwisseling van moed en hoop, van doorzetten en het bedwingen van elk opkomend spoortje twijfel. Marvin toonde zich onverzettelijk, trainde en kwam waar hij wilde zijn: De 26e juni op het examen.
De tijden van Covid&Lockdown ver achter zich latend.
…Al was het examen op het laatste moment nog wel op een ander adres: ChuShin kreeg te kampen met een overstroming maar Paulien&August stelden gelukkig hun dojo direct beschikbaar. We danken hen dan ook voor hun gastvrijheid; Anders was Marvin’s examen voor de 5e keer uitgesteld !


Tachiwaza Iriminage – Uke: Arnold

Het was ook de eerste keer in de Yuwakai-geschiedenis dat de examens zijn losgekoppeld van de zomerschool. Voorafgaand gaf Niek Remkes Sensei een leuke alternatieve les waarbij niets voorgedaan werd. Daarmee is hij tevens de eerste leraar die een les gaf zonder les te geven. Het is belangrijk om te beseffen dat dit niet gebeurde om het de examinandi extra moeilijk te maken.

Links: Examinator Toni Belev ziet alles. | Rechts: Morotedori Ikkyo ( Of Iriminage 🙂

Yuwakai’s gevorderde aikidoka’s beoordeelden de manier waarop de omgeroepen technieken werden uitgevoerd. MC Martijn vervulde dit omroepen op kraakheldere, humoristische en bijna Japanse wijze, waarbij Erik Louw Shihan aanwijzingen gaf.

Bart Brolsma voor zijn 4e dan: Suwariwaza shomen uchi – nikkyo ura

Na de examens werd er beraadslaagd en onze redactie kon niet anders concluderen dan dat er op bijzonder zorgvuldige wijze omgegaan is met alle facetten van de uitvoeringen. Aandacht voor alle details is natuurlijk ook een voorwaarde op de weg naar perfectie.

We zijn als Aikidojo dan ook trots op onze nieuwste Shodanner. Iemand enig idee hoeveel aikidoka’s onder de naam van onze dojo hun zwarte band hebben gehaald ? Het zullen er heel wat zijn !

Gefeliciteerd ! Prachtig examen

2 reacties op “Reis naar zwart”

Kampai! Fantastisch en leuk artikel. Misschien een idee om een keer een lijst te maken van alle Aikidojo Yudansha. Leuk stukje geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *