Categorieën
Aikido

Lentestage bloeit

De fijne lokatie van Aikidojo Amstelveen met voor deur prachtige bloesembomen diende als bijna te krappe vaas voor een boeket van enthousiaste Yuwakai-leden. Iedereen had er zin in. Het is niet lang geleden dat de dojo’s weer open konden en de Lentestage was voor velen een eerste gelegenheid. De opkomst was onverwacht groot en de lessen hadden een uitgedachte opbouw; met dank aan de Sensei’s Erik Louw, Niek Remkes, August Dragt & Pauline Suyl, Paul Janssen, Marco van der Wal, Rudolf Dekker en last but not least Dick Willems.

Meer dan op voorgaande stages hadden ook jongeren de weg naar de stage gevonden, hetgeen een extra leuke sfeer teweeg bracht. Ook de tijden waren iets anders dan gebruikelijk wegens het drukke gebruik van de zaal, maar dat bleek uiteindelijk goed uit te pakken. Eén van de deelnemers ( 40jr en redelijk beginnend ) zei de gehele stage toch als best pittig te hebben ervaren.

Naast onze leraren met 5e en 6e dan gaf ook Dick Willems een inkijkje in zijn ontwikkeling op het gebied van oa. houding en beweging van de lage rugwervels en hoe dat altijd makkelijk te gebruiken is in de technieken. Het grote voordeel hierbij is dat het niet veel uitmaakt naar wiens voorbeeld je een techniek uitvoert; Je kan het altijd toepassen. Natuurlijk zijn we als Aikidojo blij dat steeds meer aikidoka’s dit interessant blijken te vinden.

Yuwakai is de overkoepelende vereniging van een aantal bevriende dojo’s. Ben je geïnteresseerd in aikido ? Bij Aikidojo zijn de eerste lessen gratis en kan je op je gemak kijken of het je zou bevallen. Lees meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *