Categorieën
Aikido

Yuwakai Lentestage 2019

Alle aanwezigen waren verheugd met de mooie opkomst zowel al vrijdagavond alsook op de zaterdag. Erik Louw Shihan opende de lessen met basis-technieken waarbij oa. shomen-uchi-ikkyo aandacht kreeg. In suwariwaza is de uitgaande beweging met de knie soms lastig te ontdekken als deze wordt voorgedaan; Daarom is het extra leerzaam dat Erik bij alle basis-technieken gedetailleerd uitleg geeft.

Korte toespraak ter ere van Hanneke

Hanneke Rijnders werd in het zonnetje gezet en bedankt voor haar inzet als secretaris van het bestuur van Yuwakai. We zullen haar natuurlijk missen maar ook weer niet, want ze traint fijn met ons door en wie weet zien we haar nu juist vaker.

Aansluitend waren er proefexamens. Van Aikidojo Amsterdam kwam Mark op voor Shodan en Dick, ondanks zijn blessure, voor Sandan ( 3e dan)

Met Arnold als aandachtige uke

Ondergetekende vergat helemaal Thomas te feliciteren met zijn verjaardag. Zijn nieuwe levensjaar luidde hij in met opvallend grote verplaatsingen in suwariwaza waardoor extra goed zichtbaar werd wat de invloed van de taisebakki is in de technieken van aikido.

Sander als gebalanceerde uke

De zondag werd een verrassende laatste dag met hamburgers, big macs, frites and milkshakes als figuurlijke warming-up-vormen. Alle leeftijden doken naar hartenlust in stapels op elkaar om daarna het serieuzere werk in de vorm van aikido te gaan doen; Na de proefexamens leuke lessen van Paul, Marjo en Wim. De matten waren in no-time ingeladen met daarna nog een gezellige borrel in de zon ter afsluiting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *