Categorieën
Aikido

Eindelijk gerechtigheid

Al anderhalf jaar geleden deed onze Sensei Dick met succes examen voor zijn 3e Dan en je zou bijna vergeten dat daar een feestelijke uitreiking bij hoort. 20 juni jl. opende Yuwakai het begin van een nieuwe periode waarin we weer redelijk ‘normaal’ aikido kunnen beoefenen. Aangekondigd als een ‘buiten-event’ bleef het tot het laatste moment spannend of de weergoden ons dit wel zouden gunnen. Stukjes hout werden verwijderd van de plek waar het 2e zeil gelegd zou worden en iedereen was blij elkaar weer te zien.

We hadden geluk met het weer. Erik Louw Shihan opende de les na een fijne warming-up van Sumeru. Het grote plantsoen bij Aikinokawa ( de Bos en Vaartschool ) toonde zich een prettige plek met veel ruimte, groen een vogelgefluit.

Na het eerste uur met een aantal basis-technieken was het tijd voor de uitreiking van de Dan-graden. Dankzij de buitensfeer leek het zelfs wel een wat plechtigere gebeurtenis dan in onze gebruikelijke dojo’s. Het duurde niet lang en Dick’s naam werd afgeroepen.

Graag willen we nogmaals Dick feliciteren met deze behaalde graad. Naast het voorzitterschap van Yuwakai dat hij jaren op zich nam toont hij zich in onze school een aikidoleraar met vernieuwende inzichten die ons jaren plezier en vooruitgang beloven. Ook feliciteren we natuurlijk Sumeru, Rudolf, Toni, Marjo en Ron met hun nieuwe graad. Na de uitreiking was een kleine pauze. Lekker even bijkletsen en wat eten. Het begin van de middag werd vervolgens gevuld met 4 korte maar zeker representatieve lessen.

Er werden veel verschillende invalshoeken gepresenteerd waardoor iedereen weer even goed kon ‘her-kalibreren’ en ook elkaar kon aftasten. Op de achtergrond hoorden we etherische muziek van een dansgroep en we konden serieus bezig zijn met onze ‘aikido-ontwikkeling’. Gelukkig hebben we Han-San om dat allemaal weer even grondig te relativeren.

Na de afsluiting hielden we nog een gezellige samenkomst in de tuin van Quirijn en Johanneke, wiens huis direct achter het Florapark ligt. Superbedankt voor jullie gastvrijheid namens iedereen. Yuwakai’s eerste event is achter de rug en hopelijk voor iedereen het begin van een fijne periode met veel aikido-uren !

Geïnteresseerd in Aikido ? Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *