Categorieën
Aikido

Zomer(weekend)stage 2021

11 juli 2021 vergaderden aangesloten dojohouders met het bestuur van Yuwakai over de inhoud van een omvangrijk stuk over ‘hogere graduering’ dat het jaar ervoor klaar is gemaakt voor de eerste presentatie. Welke kenmerken horen erbij als je een eenmaal een hogere graad hebt en wat zijn de verschillen tussen wat bij een 3e Dan hoort en wat bij een 5e Dan ? Niek Remkes maakte hier jaren geleden al een uitgebreide opzet over en deze diende als uitgangspunt voor de huidige vorm.

Eén facet hierin is natuurlijk Het Lesgeven; Af en toe om in te vallen, of juist vaak en met eigen dojo.  Met het behalen van een hogere Dangraad komt sowieso meer verantwoordelijkheid.
De EvenementenCommissie werd verzocht een alternatief te organiseren voor de Zomerschool. Gewend als we waren aan een externe leraar, blijven we deze keer dicht bij huis. Velen van ons ‘moeten er echt weer in komen’. Ook gevorderden zullen weer veel uren trainen nodig hebben om in hetzelfde gevoel te komen als vóór Covid.

Om dit te stimuleren koos de EvC  ‘Uren maken’ als thema én combineert dit met Lesgeven van Aikidoka’s met 4e Dan. Dankzij het bestuur is de sporthal in Oirschot en het kampeerterrein weer beschikbaar op 10, 11 en 12 september en kunnen we met een enthousiaste groep aikidoka’s die uren gaan maken. Dit gaat we doen onder leiding van de volgende leraren:
Stephen Clements, Ivar Siccema, Toni Belev, Ron Roeten, Sumeru Pillipes, Bart Verheggen en Johanneke Duchatteau-Bloem

Natuurlijk vieren we dit met gezamelijk verblijf en gezellige maaltijden. ( Wanneer je je vóór  7 augustus opgeeft bij evenementencommissie@yuwakai.nl is het passe-partout beschikbaar voor een speciale prijs. )
Zorg dat je erbij bent, tot in september en geniet van de vakantie !

De EvenementenCommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *